Image Map

субота, 16. август 2014.

Kako skratiti linkove

           Zašto treba skratiti linkove?


Neki linkovi mogu biti dugački pa je zgodnije koristiti ovaj skraćeni, ako na twitteru želite da postavite neki link pogodno je da ga skratite jer je tvit ograničen na 140 karaktera, pa trebate ostaviti dovoljno prostora za komentar ili RT. Osim toga, možete pratiti i statistiku tj. možete videti koliko je puta neko kliknuo na vaš skraćeni link, ali je potrebno registrovati se na neki od servisa za skraćivanje linkova.


Gde možete skratiti linkove?


1. Na prvom mestu ću staviti domaći sajt skrati.net na koji sam naišao relativno skoro. Sajt je veoma dobar jer vam pruža mogućnost da sami izaberete ime tog skraćenog linka, pa on dobija oblik http://skrati.net/adresa. 

Ovaj sajt pruža mogućnost i zaštite adrese, tako što ćete uneti neku šifru tako da će svaki pokušaj da se pristupi tom linku biti nemoguć bez te šifre. To pruža mogućnost da samo ljudi koji imaju šifru mogu da pristupe linku.

2. Drugi sajt na kome možete skratiti linkove je goo.gl. Jednostavno unesite adresu koju želite da skratite i kliknite na "shorten".

3. Ovde ću navesti još jedan sajt, a to je bit.ly. Ovaj sajt se dosta često koristi, postupak skraćivanja je isti kao i u prethodnim slučajevima.





Ako neko procita ovo nadam se da ce vam koristiti ;)

Нема коментара :

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...